studio-w.eu

Vi bruker bare informasjonen vi samler inn til formål som er i samsvar med denne policyen. Disse selskapene bruker vanligvis en informasjonskapsel eller tredjeparts nettfyr for å samle inn denne informasjonen. Det er vanskelig å vite på forhånd når sjefen din skal ha en god eller dårlig dag (og derfor være mer eller mindre mottakelig for spørsmålet ditt). Hvis du virkelig vil overbevise sjefen din om å jobbe eksternt, foreslår Turmel å ta på deg salgshatten din og lage verdiforklaringer om hvorfor det er en vinn-vinn å tillate fjernarbeid. Wade holdt seg etter planen. Her er en sikker måte å få til og med den mest gjenstridige sjefen til å la deg prøve "telearbeid". Vi vil ikke bruke din sensitive personlige informasjon til andre formål enn de som er beskrevet i denne policyen, med mindre vi har fått ditt samtykke. Du er en del av den globale befolkningen som har en vanlig 9 til 5-jobb som betaler regningene.

Få oppgavene dine gjort, hold kontakten med teamet ditt, og håndter dagen som du ville gjort hvis det var en normal, fjern arbeidsdag. Du bør ikke be om mer fleksibilitet bare for sin egen skyld - legg klare, gyldige grunner til at fleksibilitet er viktig for deg personlig og den positive forskjellen det vil gjøre i ditt personlige og profesjonelle liv. Del dette hvis du likte det!, du har gjort din første lønnsomme valutahandel. Du vil også vise at hvis noe dukker opp og du trenger å komme til kontoret raskt, kan du gjøre det. Ville det være en besparelse? Kanskje er et av dine virksomhetsmål å etablere et selskap som omfatter hele anerkjennelsesprogrammet. Disse avbruddene kan legge opp og bryte fokuset ditt. For ideer om hvordan og når du skal kommunisere med sjefen din, følg denne guiden for hvordan du kan bevise verdien på jobben.

  • Det betyr at sjefen din ikke er klar til å miste deg og vil tenke hardt over forslaget ditt om å jobbe hjemmefra.
  • Du bør også vurdere om den ansatte trenger tilgang til sensitiv informasjon og muligheten for å tilby nødvendig nettverk og fysisk sikkerhet.
  • Når prøveperioden nærmer seg slutt, kan du planlegge et nytt møte for en gjennomgang og be om en utvidelse.
  • Fjernarbeidere trenger et dedikert område av hjemmet sitt for å bruke dem til arbeid.
  • For å gi rom til å forhandle, foreslår du to eller tre dager i uken, slik at du om mulig kan gå på akkord med å oppnå enighet om en eller to dager.

Å spare penger for selskapet er alltid et overbevisende argument. Når det er sagt, hvis du vil prøve det, start med det grunnleggende nedenfor. For nonprofits og startups vil å ansette et eksternt team eller et hybridteam å starte bidra til å holde kostnadene lave. Det gir et overbevisende argument. De er vanligvis alt inkluderende, så du trenger bare å fokusere på jobb. Kom forberedt.

De gode nyhetene er at flere og flere selskaper er enige om å tele opp ordninger for sine arbeidere.

Ta En God Titt På Hva Jobben Din Innebærer.

Hva vil du? Hvis du er en slacker, kan du ha litt arbeid å gjøre. Og gjør det. Følg oss på facebook, som nybegynner vil du starte konservativt med mindre risiko, si til 1% av kontoen din per handel. På samme måte vil du unngå å skade den tidligere (eller nåværende) arbeidsgiveren din under et intervju, da du vil gjøre deg så små og uprofesjonell. For å bygge saken for sjefen sin, brukte Wade interne eksempler på vellykkede fjernarbeidere. Tidligere kan fjernarbeid ha vært forbeholdt spesielle situasjoner hvis det i det hele tatt er tillatt.

Så det er vanlig at en arbeidsplass som har en rekke jobber begrenser telekommunikasjon til ansatte hvis arbeid er informasjons- eller kunnskapsbasert og ikke krever at den ansatte er fysisk til stede. Telekommunikasjon fungerer ikke hver gang du prøver det. ”På den måten får du svaret ditt og viser samtidig interesse for hvordan selskapet opererer. Du må bevise for sjefen din at du er disiplinert, selvmotivert og i stand til å be om hjelp når du trenger det. Så øv deg hjemme og sørg for at du er komfortabel med det du vil si. Hold det enkelt slik at du kan få ham til å forstå på enkelt språk hva du foreslår og hvordan vil det komme selskapet til gode.

Og hvem kan klandre dem? Fjernarbeidere gir også bedriften din immaterielle fordeler. Tilbyr mange kommunikasjonsmuligheter. Bare i fjor var et enormt år for fjernarbeid og digital nomadisme. Bedrifter sparer penger, ansatte er lykkeligere og mer produktive, og enkeltpersoner er i stand til å finne jobbmuligheter når det kanskje ikke er så mange alternativer der de bor.

Vi presenterer Twist Remote Work Guides ????

Hvis du kan bevise at du kan gjøre mer, og dermed tjene mer penger for organisasjonen, vil du ha en bedre sjanse til å få tillatelse til å prøve telekommunikasjon. Oppdag innovative verktØy for handlere, obligasjoner blir ofte sett på som en sikker innsats. Som bedriftseier og leder bør du vite at en person som ikke klarer å prestere godt i selskapets hovedkvarter, sannsynligvis ikke vil prestere bra mens du jobber hjemmefra. Ikke be om å begynne å snakke med i morgen. Hvem vil ikke like mer autonomi, ingen pendling og økt fleksibilitet i arbeidslivet?

Fjernarbeid kan tilby deg begge deler, men det er viktig å identifisere denne kvaliteten i deg selv før du lager en strategi for å jobbe utenfor kontoret.

Doist-leselisten

Hvis det ikke er noen skriftlig informasjon, men noen av dine medarbeidere for øyeblikket har fleksible arbeidsordninger, kan du be dem om råd om hvordan du fortsetter. Oppnå, dessverre er det svært få som kvalifiserer som handelsmenn og kan høste fordelene som gir. Komme i gang - opprett en handelskonto, nei, den topprangerte robotprogramvaren for binære opsjoner er gratis å laste ned og bruke. Hva er en gevinst for deg, og hva vil være et kompromiss? Gjør det med å forbedre selskapet, ikke deg. Du vil at de skal si: "Visst, fjernarbeid er hardt, men jeg vet at du kan takle det," eller "sikkert, fjernarbeid er ensomt, men du har et godt grep om ting. "Det har vært debatt om arbeid hjemmefra øker eller tapper produktiviteten, så Stanford brukte to år på å studere dette problemet basert på et selskap i Shanghai. Forhåpentligvis er du godt på vei inn i voksen alder og har en organisert nok hjemmesituasjon til å støtte en produktiv arbeidsdag hjemmefra.

  • Ønsket om å jobbe hjemmefra øker også.
  • Til slutt, la hver kandidat for telekommunikasjon vite at du vil ta den avgjørelsen som er mest fornuftig for selskapet ditt og teamet.

Copyright 2019. Alle rettigheter forbeholdt.

Stikk en “arbeidsplass” - det vil si en ekstern arbeidsoppgave eller arbeidsferie. Etter at du har oppnådd noe kjempebra og du er i de gode bøkene, eller etter at du har hatt et utmerket løp på hva det enn er du gjør - gå til det. Tross alt øker eksterne jobbmuligheter med dagen. Ikke oppfør som at det er et enormt svikt hvis de sier "nei", og ikke blir gal og feirer hvis de sier "ja". Det bør også sikre at du vil fungere like bra - om ikke bedre - når du er fjerntliggende.

Bonnier-nettsteder kan noen ganger tilby konkurranser, konkurranser eller kampanjer som er sponset av eller sponset av identifiserte tredjeparter. BigStockPhoto. Vær tydelig på at du er interessert i å jobbe eksternt, fordi du sterkt tror det vil føre til ytterligere suksess i din rolle. Og de vil gjøre nesten hva som helst i deres makt for å gjøre det hvis den beste utøveren er uerstattelig. Kok eller bake til spesielle anledninger, du må finne et bestemt produkt eller nisje for å virkelig få dette til å fungere. Du vet hva fleksibelt arbeid vil bety for deg, men vurder potensiell innvirkning på arbeidsgiveren din. Hvordan vil det påvirke selskapets hovedlinje? Falt forhandlingene dine gjennom? Spør deg selv om å jobbe hjemmefra vil krenke selskapets virksomhet eller kameraderi på noen måte.

Fjernarbeid Er Hardt

Hva er de skiller faktorene, om noen? I stedet for å komme inn på alt dette, forklar hvordan du tror dette trekket vil være til nytte for selskapet. For å beskytte personvernet og sikkerheten din, vil vi ta rimelige tiltak for å verifisere identiteten din før du gir tilgang eller gjør rettelser.

Legger sjefen hans press på for bedre resultater, eller er det et stort prosjekt med en frist?

Dette betyr at hvis du klikker på lenken og kjøper en vare eller tjeneste, kan Remote Bliss motta en liten provisjon uten ekstra kostnad for deg. Det er mange grunner til at telekommunikasjon kan være gunstig for både ansatte og arbeidsgivere. Så hvis en arbeidsgiver sier "nei" med det første, ikke føl deg beseiret. Du vil at sjefen din skal være komfortabel med at du gjør det du sier at du vil gjøre og ikke trenger å sjekke inn på deg.

For å kompensere for dette, sørg for at du har møter og annen ansikts tid med lederen og kollegene dine på de dagene du er på jobb.

Hva vil effekten ha på produktiviteten og produksjonen? Hvis forespørselen din blir avslått, vær konstruktiv. Ved å gjøre det sikrer du at du har forstått riktig hvor ofte du kan jobbe på kontoret, og det skaper også en policy. Når du har konstatert at du er pålitelig som ekstern arbeider, kan du prøve å øke antall dager ute fra kontoret. Det er ingen grunn til at du ikke skal finne et selskap som passer bedre.

Legg Vekt På Hvordan Fleksibilitet På Arbeidsplassen Kan Komme Virksomheten Til Gode

Arbeidsgivere må komme foran denne trenden for å tiltrekke og beholde talent. Denne ordningen vil oppfylle de gjensidige forventningene til deg selv og sjefen din, og vil få et sikkert ja fra ham. De kan ha frykt for at du vil slappe av, være mindre tilgjengelig eller mindre kunne samarbeide med teamet ditt når du jobber utenfor kontoret. Noen av de mer personlige grunnene til at du ønsker å jobbe hjemmefra er ganske opplagte og krever ingen forklaring. Etter å ha forstått rollene folk spiller i bedriften din, kan du fortsette med å evaluere hver ansattes personlige egnethet for hjemmebasert arbeid. Dette skal hjelpe sjefen å varme opp til ideen.

Bestem hvor mye telekommunikasjon du trenger eller vil ha. Vent litt, og send deretter inn forespørselen på nytt. En ny overvåkningsliste, det er også en "Utforsk" -fane som gir krypto-nyheter fra andre nettsteder hvis brukeren foretrekker å lese informasjon fra andre kilder. Nå som du har blitt kjent med ditt eget jobbansvar (gjesp - jeg vet), se til bransjen for eksempler. Men hvorfor skal sjefen din si ja? Selvfølgelig vil du bruke den prøveperioden for å bevise hvor produktiv og vellykket du kan være med en fleksibel plan. Bli frilanser.

Er det noen papirer jeg kan hjelpe sjefen min med å involvere stedsbryteren?

Vær Pålitelig Og Deretter Noen.

Ved å be om en tirsdag, onsdag eller torsdag som pilotdag, vet sjefen din at du ikke prøver å få en dag til på en helgetur, eller en hviledag etter at du har gjort det på selskapets høytidsfest. Så hvis du planlegger å be om å jobbe hjemmefra, må du være sikker på at du har et utmerket rykte å stå bak. Dette er ikke en tilfeldig samtale, og du må sette fokus på bekymringene som sjefen din reiser. Ta med en uttalelse som oppsummerer forslaget ditt om å fungere eksternt og hvorfor du ber om ordningen. Flere jobber passer rett og slett ikke hjemmefra. Derfor er det bedre hvis du på forhånd bestemmer deg for om du skal jobbe hjemmefra til fordel for deg.

“Påpek kanskje verdien av å redusere kostnadene for dyre kontorlokaler ved å ha et eksternt fungerende system på plass. Posisjoner deg som en pioner som kan hjelpe resten av organisasjonen din i stedet for et unntak som burde misunnes. Jeg er trygg på at jeg kan utføre alt jobben min krever på et likeverdig eller enda høyere nivå utenfor kontoret.

, og adressere potensielle bekymringer.

Relaterte Innlegg

Telekommunikasjon reduserer behovet for større kontorlokaler og ressurser (dvs. )Hvis det ikke er mulig å jobbe praktisk talt - ofte kalt telekommunikasjon eller å jobbe eksternt - kan det være andre alternativer. I tillegg til verktøyene ovenfor, må en telekom også ha tilgang til en datamaskin som kan kjøre nødvendig programvare. Hva om jeg trenger deg og du ikke er tilgjengelig? Kanskje kan du logge deg på firmasystemet og forplikte deg til å være tilgjengelig på et bestemt tidspunkt hver dag. Slik fungerer det - ubegrenset potensial for å tjene penger i tre enkle trinn. Så begynn med å be om å gjøre det bare en eller to dager per uke. Blogging for nybegynnere, hvis du er kunstnerisk tilbøyelig, elsker lærere også å kjøpe plakater de kan plassere i klasserommene. Jeg kan ikke få gjort noe her og tenke at jeg ville ha det bedre å jobbe i et annet miljø.

Bare fordi et selskap lar noen arbeidere gjøre jobben deres eksternt, betyr det selvfølgelig ikke at du får det alternativet. For eksempel viser det seg at eksternarbeidere er mer engasjert i arbeidet sitt, ifølge Harvard Business Review. Hvis du får muligheten til å jobbe hjemmefra, må du være enda mer pålitelig og pålitelig enn noen gang før. Mange starter arbeidet hjemmefra ved å gå på nettet for å søke hjemmebedrifter eller jobbe med telekommunikasjon.

Velkommen, Du Er I Ferd Med å Komme Med Din Første Kommentar!

Når alt kommer til alt, når verden fortsetter å ta i bruk eksternt arbeid som den nye sysselsettingsstandarden, bør du forvente at dine ansatte vil være med på den trenden. Ikke nødvendigvis. Evaluer din nåværende situasjon ved å stille deg ærlige spørsmål: Så ansatte som er en del av kjeden vil sannsynligvis ikke kunne jobbe hjemmefra. For å oppsummere, når du prøver å overbevise sjefen din til å la deg jobbe eksternt:

Forvent at sjefen din kan ha forbehold, og dine kolleger kan til og med være motvillige. Hvis du foretrekker å ikke bli kontaktet i det hele tatt, kan du velge å motta all kommunikasjon fra oss når som helst ved å varsle oss på e-postoptout @ bonniercorp. Hver jobb vil ha noen.

Når du har forsket, laget strategien din og funnet riktig tidspunkt å snakke om det, er det på tide at du får det store spørsmålet. Du kan bruke informasjonen som gis for å gjøre saken din i ditt forslag til eksternt arbeid. På samme måte kan det hende du har en tendens til å velge lokale ansatte for løft, bonus og kampanjer mens du ignorerer din eksterne arbeidsstyrke. I tillegg vil dine personlige data bli overført til andre Bonnier-kontorer der det er nødvendig for utførelse eller inngåelse av våre avtaleforpliktelser overfor deg eller til fordel for deg. Dessverre tror noen arbeidsgivere at folk som jobber hjemmefra ikke er forpliktet til karrieren sin, noe som kan føre til at du blir overført til høyden eller kampanjer. Men mens eksternt arbeid blir stadig mer vanlig, er det ofte opp til ansatte å gå inn for det. På jakt etter en jobb?